Vendespil er et letforståeligt og lettilgængeligt spil som kan bruge i mange forskellige sammenhæng samt med forskellige fokus områder.
Når vi spiller vendespil snakker vi først om hvad der er billed af på brikkerne, på denne måde lære vi nye ord og det er muligt for den voksne at udpege specifikke brikker som ikke skal (eller netop skal) være med.
Så øver vi os i konceptet "at få et stik", snakker om hvad at nogle brikker er ens, det er "det samme" billed, at de passer sammen og giver et stik.
Her øver Bjørn sig i at lave stik:
Herefter spiller vi med åbne kort, denne spilleform giver flere successoplevelser og giver barnet en chance for at øve sig i spillets regler med lidt mindre pres på hukommelsen.
Hvis vi er klar til flere udfordringer den dag vender vi alle brikkerne om, så de har bunden i vejret og spiller igen på denne traditionelle måde.
Bjørn forsøger at forklarer reglerne for vendespil her:
Husk at man ikke behøver at spille med 40 brikker bare fordi det er det antal producenten har valgt at lægge i kassen.
Til mindre børn, børn som ikke har prøvet spillet før eller børn der har svært ved at overskue for meget af gangen, kan man med stor fordel reducere antallet af brikker.
Hvordan brikkerne placeres har også indflydelse på hvor svært spillet er.
Det er meget lettere at huske hvor en brik ligger her:
End det er her:
Så overvej hvad der er bedst for jer.
Vi har disse to vendespil/billedlotteri/memory spil:
Spillet til venstre har kostet 10-20kr og kvaliteten af tegninger og pap er herefter, men det har givet mindst ligeså mange spille timer som spillet til højre der ligger i den anden ende prismæssigt. Vendespil fås også i endnu dyrere træudgaver, men husk at det også kan laves meget billigt selv.