Hjemmelavet is

Jeg er en af de der mødre der siger ting som:"Vi kan da lave vores egne pomfritter når vi kommer hjem" eller "Nej, den der må du ikke få, men vil du ha et blåbær?".

 



















Vi har haft en del hjemmelavede skub-opper-is i fryseren. Lavet af (juice, saftevand, smoothie og sågar syltetøj sødet med æblejuice blendet med vand - fnis). Desværre er poserne udgået af produktion i 2003, og nu kan jeg ikke finde dem mere på trendsales heller :-(.
Vi har tidligere haft sådan nogle normale isforme til hjemmelavet sodavandsis, men de blev sgu altid så fedtede. "Sodavandsis" er lette at lave, smager fint og er kolde... Lidt for kolde, hvis man spørger Bjørn. Og så er de faktisk også lidt for store til Bjørn, det er aldrig lykkedes ham at spise en hel.

Derfor besluttede vi at forsøge os med at lave hjemmelavet flødeis i stedet for, da jeg snublede over en super let opskrift på Slyngebarn.

Opskrift:

  • 4 past. æggeblommer
  • 60 gram. sukker (vi brugte tilfældigvis flormelis, og det kunne vi sagtens ha brugt lidt mindre af)
  • 1/2 liter piskefløde.
  • evt fyld
Fremgangsmåde:
  • Rør sukker og æg hvidt
  • Pisk fløden stiv
  • Vend flødeskummen i æggemassen
  • Op i form
  • Ind i fryser
  • Spis
Hvis man bruger en ismaskine bliver isen selvfølgelig endnu lækrere. Vi brugte ikke ismaskine, og alligevel smagte isen fortræffelig.


Jeg har fornylig købt en masse små bøtter, som jeg ville bruge til at fryse mos til Cleo i. Nogle af dem jeg har fået købt er lige store nok til mos, så dem har vi ikke rigtig kunne bruge til noget  -  før nu.


Vi delte isen op i 7 små bøtter og putte forskellig smag i dem alle sammen: bananmos+krymmel, vaniljestang+grøn frugtfarve, syltetøj+hakkede nødder, kanel+hakkede nødder, cacaopulver, kokosmel+vanilje og en med kogte hindbær. En anden dag lavede jeg en udgave med revet ingefær+juice fra ½ lime, den var super lækker (på den voksne måde).

Bjørn synes det var vældig sjovt, ikke nok med at det handlede om is, så var der rigtig mange ting han kunne hjælpe med, en masse der skulle blandes og en masse små beholdere der skulle findes og åbnes og tales om. 

Opskriften kommer helt sikkert til at hænge på indersiden af vores køkkenskabslåger, til når vi lige har noget fløde eller æggeblommer i overskud...


Se flere indlæg om mad her.