Vi er SÅ nede med koldskål hjemme hos os - hele sommeren og også nogle gange om vinteren!
Vi laver helst koldskålen selv. Det er bare at hælde ingredienserne i og piske, så børnene kan sagtens hjælpe eller lave det selv. Sådan her gør vi...
1. Pisk med en el-pisker:
- 2 bæger med pasteuriserede æggeblommer (det påståes det svarer til 4 æggeblommer)
- 120g rør-sukker = lidt over 1 dl
- ½ tsk vaniljepulver (meget bedre end vaniljesukker og meget lettere end vaniljestang)
2. Pisk videre med el-piskeren og tilføj lidt afgangen:
- 1 liter kærnemælk
- 8 dl tykmælk (brug de sidste 2 liter til din bolledej)
- 2 tsk citronsaft
Den kan godt spises med det samme, men den er altså bedst dagen efter.
Vi spiser gerne koldskålen med enten Urtekram's økologiske kammerjunker eller Quinoa flakes, men er i gang med at forsøge mig lidt frem med hjemmebagte - der skal nok komme en opskrift...
Og så et lille koldskåls galleri - bare fordi det var umuligt at lade vær: