'SLP' er forkortelsen for 'Speech and Language Pathologist', som er det en logopæd kaldes i USA (ca. - det er nemlig ret forskelligt hvordan arbejdsområder for logopæder over-/underlapper med audiologer, psykologer, fysio, ergo, læger og andre fagområder i forskellige lande).
Og et 'summit' er simpelthen et 'topmøde'.
festligt SLP Summit |
Og hvad er en SLP blogger så? Det er simpelthen bare en logopæd som har en blog - ligesom mig :-)
I udlandet og især USA er der uhyggelig mange der blogger, enten ved siden af deres SLP job eller som deres hovedindtægt. Men der er altså også virkelig mange SLP's i USA. ASHA har fx over 160.000 færdiguddannede SLP medlemmer.
Jeg ved ikke hvor mange logopæder vi er i Danmark, men til sammenligning kan jeg fortælle at der, i Danmark, i august 2016 var ca 47.000 lærere (hvis alle stillinger omregnes til fuldtidsansættelser) i følge DanmarksLærerforening.
Alle de SLP blogs der findes, er simpelthen et guldgrube af ideer, der er næsten så mange at man blir helt forpustet og giver op inden man er gået i gang. Derfor er mine bedste råd; At indse man aldrig blir færdig eller får set "det hele". At nøjes med at kigge når man har lyst og tid. Og så følge de ideer man får undervejs så langt til dørs med det samme, som overhoved muligt - hellere end at lave lange huskelister med ting man skal kigge på en anden gang og hoppe videre.
Der hvor jeg ser hvad andre SLP bloggers laver er oftest via min RSS reader: Feedly, som jeg har sat op til at abonnere på en masse SLP blogs (læs mere om Feedly i indlægget HER) eller Instagram. Efterhånden er der også en del som slet ikke blogger, men bare bruger Instagram, måske kombineret med TeachersPayTeachers butik. Hvis du går ind på MinKusineMaria's profil på instagram og trykker på "følgere" oppe øverst til højre. Så kan du se hvem jeg følger og måske få nogle gode ideer.
Ved SLP Summit holder hver SLP ca 1 times oplæg om et eller andet SLP relevant emne, som man kan se live og stille spørgsmål m m. I år lå præsentationerne d.8 - 11 januar og på tidspunkter, som ikke er super praktiske når man er i dansk tidszone.
Men... SLP Summit lægger optagelser af alle deres oplæg gratis ud i en begrænset periode. Så du kan se dem endnu og indtil 31/1-18. Er det ikke luksus?
Jeg har fx sat en video på mens jeg skulle rydde op i nogle ting på kontoret og lave noget ikke hjerne krævende journalisering. Hvis du følger med på Instagram har du måske også set instastoryen fra i går, hvor jeg havde sat formiddagen af til at se nogle af videoerne.
Jeg har slet ikke set dem alle sammen endnu.. men indtil videre er det Sarah Ward's "Practical interventions to improve independent executive function skills" der har fået mig til at tænke mest over min daglige praksis ifht visualisering og to-do-lister. Og Hallie Sherman + Felice Clark's oplæg der har fået mig til at sammensætte DENNE playliste på YouTube med videoer til danske børn, som man kan samtale om med det ene eller andet formål.
I en travl hverdag, fungerer altså godt med on-demand, så man kan være derhjemme eller kontoret og lige på det tidspunkt der passer en. Hvorfor jeg også tidligere har været rigtig glad for SpeechPathology.com (se mere i indlægget HER - jeg holder pause med abonnement i år og sidste år, så der lige kommer lidt mere om de emner jeg er særligt interesseret i og i mens har jeg set nogle af e-seminarerne hos Hanen, som jeg blev certificeret hos sidste år - se indlæg HER).
Og SLP Summit er så oven i købet gratis. Bedre blir det ikke rigtig.
Du kan se en oversigt over alle oplæggene HER
Og det er lige HER du registrerer dig, med mail og et kodeord du selv finder på og så har du gratis adgang til optagelserne af alle webinarerne. De fleste af dem har endda også handouts og andet ekstra materiale du kan download gratis.
Skriv en kommentar om hvilket oplæg du bedst kunne lide :-)